Šokolāde ir viens no maniem mīļākajiem produktiem un braunijs - mans mīļākais deserts. Tā pagatavošanu zinu jau no galvas un recepti varētu noskaitīt pat guļot narkozē. Es ceru, ka jums ir tāpat.
Daži tips & tricks par vēl labāka braunija pagatavošanu:
1. Izvēlies kvalitatīvu šokolādi! Tiešām tādu kura ir garda un satur tikai Tev atpazīstamas sastāvdaļas.
2. Sāls - obligāti to pievieno. Tā atvērs daudz bagātāku garšu buķeti.
3. Esmu izmēģinājusi daudzus un dažādus cukurs. Visslabāk šo recepti pagatavot pievienojot gaišo muscavado cukuru. Braunijs būs krēmīgāks un patīkamāks. Tas nebūs pārāk salds un cukura kristāliņi būs pilnībā izkusuši.
Pamatne: 120g šokolādes 120g sviests 90g milti 2 olas 200g gaišais Muscavado cukurs šķipsna sāls
Virskārta: 50g saldais krējums 50g cukurs 40g kakao 50g sviests |
Krāsni uzkarsē līdz 180 grādiem pēc C. Cepamo 20x20 formu noklāj ar cepamo papīru. Bļodā liec salauztu šokolādi un sviestu. Virs karstā ūdens tvaikiem tos izkausē. Iemaisi cukuru un olas, iesijā un iemaisi miltus un sāli. Mīklu lej cepamajā veidnē un izlīdzini. Brauniju liec cepties uz 25 minūtēm. Tas ir gatavs, kad vidū iedurot ar nazīti, tas liekas vēl mazliet mīksts. Pēc cepšanas atdzesē. Lai pagatavotu virskārtu, katliņā uzsildi saldo krējumu. Pievieno pārējās sastāvdaļas un rūpīgi iemaisi līdz pazuduši kunkuļi. Krēmīgo virskārtu pārlej atdzisušajam braunijam. Liec to ledusskapī uz pāris stundām vai pat uz nakti. |
Inese
14.02.2022 16:44
Bērni taisa eksperimentu - baltais medus braunijs, aizstājam tumšo ar balto šokolādi, kakao ar medu. Redzēs, kas sanāks :)
Atbildēt