Šokolāde ir viens no maniem mīļākajiem produktiem un braunijs - mans mīļākais deserts. Tā pagatavošanu zinu jau no galvas un recepti varētu noskaitīt pat guļot narkozē.  Es ceru, ka jums ir tāpat. 

Daži tips & tricks par vēl labāka braunija pagatavošanu:

1. Izvēlies kvalitatīvu šokolādi! Tiešām tādu kura ir garda un satur tikai Tev atpazīstamas sastāvdaļas.

2. Sāls - obligāti to pievieno. Tā atvērs daudz bagātāku garšu buķeti.

3. Esmu izmēģinājusi daudzus un dažādus cukurs. Visslabāk šo recepti pagatavot pievienojot gaišo muscavado cukuru. Braunijs būs krēmīgāks un patīkamāks. Tas nebūs pārāk salds un cukura kristāliņi būs pilnībā izkusuši. 

Šokolādes braunijs

Pamatne:

120g šokolādes

120g sviests

90g milti

2 olas

200g gaišais Muscavado cukurs

šķipsna sāls

 

Virskārta:

50g saldais krējums

50g cukurs

40g kakao

50g sviests

Krāsni uzkarsē līdz 180 grādiem pēc C. Cepamo 20x20 formu noklāj ar cepamo papīru.

Bļodā liec salauztu šokolādi un sviestu. Virs karstā ūdens tvaikiem tos izkausē. Iemaisi cukuru un olas, iesijā un iemaisi miltus un sāli.  Mīklu lej cepamajā veidnē un izlīdzini.

Brauniju liec cepties uz 25 minūtēm. Tas ir gatavs, kad vidū iedurot ar nazīti, tas liekas vēl mazliet mīksts.

Pēc cepšanas atdzesē.

Lai pagatavotu virskārtu, katliņā uzsildi saldo krējumu. Pievieno pārējās sastāvdaļas un rūpīgi iemaisi līdz pazuduši kunkuļi. Krēmīgo virskārtu pārlej atdzisušajam braunijam. Liec to ledusskapī uz pāris stundām vai pat uz nakti.