Bezē rulete

Bezē rulete

Ruletei:

4 olas baltumi

250g cukurs

1/2 tēj.k. Dr.Oetker vanilīns cukurs

 

Krēmam:

250g Mascarpone

100g saldais krejums

1-2 ēd.k. pūdercukurs

 (pēc garšas) 

ogas vai ievārijums

Krāsni sakarsē 180 grādus karstu. Bļodā puto olasbaltumus. 

 Pamazām pievieno cukuru un puto līdz cukurs pilnībā  izkusis. 

Olbaltumu smērē uz cepamās pannas kas noklāta ar cepamo papīru. Izlīdzini to. 

Liec cepties krāsnī uz 12 minūtēm, pēc tam pamazini temperatūru uz 160 grādiem un 

cep vēl 10 minūtes.

 Pēc cepšanas bezē plāksnei uzreiz pārklāj pāri dvieli un ļauj  atdziest. pēc tam apgriež otrādāk,

ar cepamo papītu uz augšu.

Tikmēr pagatavo krēmu. Mascarponi samaisi kopā ar pūdercukuru un saldo krējumu. Saputo līdz izveifojies viendabīgs krēms.

Kad rulete atdzisusi, tai noņem cepamo papīru, pāri smērē krēmu, saber odziņas vai ievārijumu un rullē ciet. Pārber ar pūdercukuru.