Rudzu - biešu kūka ar medus krēmu

Biskvītiem: 

120g ella

100g paniņas

4 olas 

300g svaigas bietes

150g rudzu milti

200g baltie milti

1 ēd.k. Kanēlis

Šķipsna muskatrieksts

12g cepamais pulveris

250g gaišais Muskavado cukurs

 

 

Krēmam: 

360g krēmsiers Rasa

1 ēd.k. Medus

100g pūdercukurs

200g saldais krējums


 

Lai pagatavotu biskvītu, bļodā puto olas kopā ar cukuru, līdz izveidojusies gaiša un krēmīga masa (aptuveni 3-4 minūtes). Atsevišķā traukā samaisi paniņas kopā ar eļļu. 

Bļodā, pie olām iesijā miltus, cepamo pulveri, muskatriekstu, kanēli. Pievieno arī šķidrās sastāvdaļas un visu samaisi kopā. 

Kā beidzamo sastāvdaļu pievieno smalki sarīvētas bietes un iemaisi tās. 

Mīklu lej divās 20cm (vai vienā 24cm) formās, kas noklātas ar cepamo papīru. Cep krāsnī 180 grādos 30-35 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē. 

Tikmēr pagatavo krēmu - bļodā samaisi krēmsieru ar medu un pūdercukuru. Kad masa ir kļuvusi viendabīga, pievieno saldo krējumu un puto līdz krēms kļuvis stingrs. Tikai nepārputo!

Katru biskvītu griez uz pusēm. Starp tiem smērē krēmu. Un atlikušo krēmu smērē apkārt kūkai. Dekorēšanai es izvēlējos Halvu un zelta bumbiņas, lai šoreiz kūka mazliet atšķirtos.