Biskvītiem: 120g ella 100g paniņas 4 olas 300g svaigas bietes 150g rudzu milti 200g baltie milti 1 ēd.k. Kanēlis Šķipsna muskatrieksts 12g cepamais pulveris 250g gaišais Muskavado cukurs
Krēmam: 360g krēmsiers Rasa 1 ēd.k. Medus 100g pūdercukurs 200g saldais krējums |
Lai pagatavotu biskvītu, bļodā puto olas kopā ar cukuru, līdz izveidojusies gaiša un krēmīga masa (aptuveni 3-4 minūtes). Atsevišķā traukā samaisi paniņas kopā ar eļļu. Bļodā, pie olām iesijā miltus, cepamo pulveri, muskatriekstu, kanēli. Pievieno arī šķidrās sastāvdaļas un visu samaisi kopā. Kā beidzamo sastāvdaļu pievieno smalki sarīvētas bietes un iemaisi tās. Mīklu lej divās 20cm (vai vienā 24cm) formās, kas noklātas ar cepamo papīru. Cep krāsnī 180 grādos 30-35 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē. Tikmēr pagatavo krēmu - bļodā samaisi krēmsieru ar medu un pūdercukuru. Kad masa ir kļuvusi viendabīga, pievieno saldo krējumu un puto līdz krēms kļuvis stingrs. Tikai nepārputo! Katru biskvītu griez uz pusēm. Starp tiem smērē krēmu. Un atlikušo krēmu smērē apkārt kūkai. Dekorēšanai es izvēlējos Halvu un zelta bumbiņas, lai šoreiz kūka mazliet atšķirtos. |
Amanda
17.05.2020 16:29
Cik lielu formu (cm) izmanto biskvītam. Dažreiz nesanāk, jo receptē izmanto s mazāku/lielāku diametra formu.
Atbildēt