Lai sev mazliet atvieglotu dzīvi un šo kūciņu pagatavošanu, ieteiktu mazliet paplānot. :)
1.vakarā var izvārīt krēmu, atdzesēt un likt uz nakti nostāvēties un atdzist.
2.vakarā var sataisīt, izrullēt un izcirst mazos cepumu mīklas aplīšušus. Salikt tos uz šķīvja un uzglabāt ledusskapī tos var līdz pat nedēļai.
3. dienā var gatavot kūciņas, pirms cepšanas tām uzlikt virsū cepumu kārtiņu, cept un pildīt un palutināt savējos. Sapildīt gan tās būtu svarīgi uzreiz.
Kūciņas ledusskapī var uzglabāt 3-4 dienas.
Plaucētajai mīklai: 250g ūdens 110g sviesta šķipsna sāls 30g cukura 140g miltu 4 olas
Cepumu virskārta: 50g cukura 50 miltu 50g mandeļu miltu 50g sviesta
Pildījumam: 6 olas dzeltenumi 100g cukura 500g piena 40g kukurūzas cietes 1 ēd.k. melnā tēja 100g sviesta |
Katliņā lej ūdeni un pievieno sviestu, sāli un cukuru. Uz vidēji lielas uguns silda līdz sviests izkusis un šķidrums uzvārijies. Noņem no uguns un pievieno miltus. Intensīvi maisa līdz iegūta stingra gumijaina masa. Liek atpakaļ uz uguns un silda jeb žāvē to vēl 2-3 minūtes, nepārtraukti maisot. Mīklu liek miksera bļodā un ar plakano uzgali puto vai maisa ar roku vismaz 3-5 minūtes, lai tā atdzistu. Pa vienai pievieno olas. Visu laiku turpinot intensīvi maisīt Pēc olu pievienošanas maisi vēl mazliet, līdz mīkla kļuvusi pilnīgi vendabīga. Mīklu pildi konditorijas maisiņā ar uzgali. Krāsni sakarsē 180 grādus karstu. Cepamo plātni noklāj ar cepamo papīru. Uz tās izpiež vienādus aplīšus (3-4 cm diametrā), ievērojot atstarpes. Pagatavo cepuma virskārtu. Visas sastāvdaļas samaisa kopā un mīklu izrullē. No izrullētās mīklas, ar mazu glāzīti vai citu apaļu priekšmetu, izspiež apaļas ripiņas. Tās saliek uz paplātes vai šķīvja un ievieto saldētavā uz 10 minūtēm. Pēc tam saliek virsū vēja kūkām. Tās liek cepties krāsnī 35-40minūtēm, līdz bumbiņas kļuvušas zeltaini brūnas no visām pusēm. Pēc cepšanas atdzesē. Tikmēr pagatavo krēmu. Katliņā ber tēju, pievieno pienu un uzvāra. Nogriež uguni un ļauj tējai ievilkties 30 minūtes. Atsevišķā bļodiņā puto olas dzeltenumus kopā ar kukurūzas cieti un cukuru. Puto līdz masa kļuvusi gaiši dzeltena. Turpinot putot mazā strūkliņā silto pienu pievieno olu dzeltenumiem, Kad viss samaisīts, masu lej atpakaļ katliņā un uz nelielas uguns, nepārtraukti maisot, vāri līdz masa sabiezējusi. Krēmu liec bļodiņā. Turpinot maisīt, pa vienam gabaliņam pievieno aukstu sviestu. Tas dos krēmam papildus vēl krēmīgāku konsistenci. Kad viss samaisīts, krēmu pārklāj ar pārtikas plēvi un ļauj lai atdzist. Atdzisušās kūkās pildi krēmu no apakšpuses un cepumu virskārtu pārber ar pūdercukuru.
|
Dina
03.05.2020 23:54
Sveiki!
AtbildētVai cepumu virskārtai mandeļu miltu vietā var izmantot kādus citus miltus?