Augļus biezeņiem mēdzu glabāt saldētavā. Piemēram, ja banāns kļūst pārlieku mīksts, es to sagriežu un sasaldēju. Kad nepieciešams to izmantot, atkausēju un salbendēju. Tāpat arī ar vārītu ābolu. Ja galīgi citu versiju nav, tad var izmantot arī veikalā nopērkamos bērnu biezenīšus - ābolu - plūmju u.c. 

Ja tomēr gribas mafinus mazliet dabīgi pasaldināt, tad vari pievienot kādu labu žāvētu plūmi vai Medjol dateles. Kā arī citas piedevas lieliski piestāvēs - auzu pārslas, riekstiņi, citi žāvēti augļi. 

Vēl brīnišķīga opcija ir pagatavot šos mafinu kā sāļo uzkodu. Augļu biezeni aizvieto ar dārzeņu biezeni (piemēram ķibja) un pievieno mazliet rīvētu sieru vai smalki sagrieztus ceptas vistas gabaliņus. Iespējas un garšas ir nereāli daudz. 

 

Mafini mazuļiem

1 1/2 tēj.k. Cepamais pulveris 

160g milti

250g augļu biezenis ( izmantoju banānu) 

2 olas 

80g izkausēts sviests vai neitrāla olīveļļa

Ogas 

Bļodā iesijā miltus kopā ar cepamo pulveri. Atsevišķā traukā sajauc augļu biezeni ar olām un sviestu/eļļu. Pievieno miltu maisījumam un samaisi. Pildi cepamajos papīrīšos un pa virsu liec aveni vai melleni vai citus augļus pēc izvēles. Cep krāsnī 180 grādos 18-22 minūtes.