Banānamize mūsmājās tiek gatavota vismaz 1 reizi nedēļā. Šī recepte ir lieliska un mega ātra. To var pagatavot kopā ar bērniem, vai kopā ar draugiem.

Banānus vēlams izmantot labi nogatavojušos. Tos kurus parasti neviens vairs negrib ēst, jo tie ir saspaidījušies un melni. Tie bus paši labumiņi šai receptei.  Var izmantot arī saldētus, tikai tie pirms izmantošansas jāatlaidina. 

Banānmaize

Sastāvdaļas:

300g banānu

220g miltu 

100g cukura

1 ola

80g paniņas, jogurts 

130g izkausēta sviesta vai eļļas 

2 tēj.k. Cepamā pulvera

Šķipsna sāls

Ja ir tad papildus vari pievienot: 

- 50g  šokolādi

- 1/4 tējk. Karadamonu

- 1/2 tej.k. Kanēli

- zemesriekstu sviestu 

- riekstus 

Pagatavošana pavisam vienkārsas. Vienā bļodā  savieno sausās sastāvdaļas, otrā - slapjās. Beigās pievieno saspaidītu banānu pļurē un visu vēlreiz samaisa. 

Mīklu lej cepamajā formā. Man patīk cept garenajā maizes formā, bet tas nav akmenī iekalts. Pēc nepieciešamības izmanto cepamo papīru. 

Cepam krāsnī 180 grādos, kādas 30-35 minūtes. 

Var cept arī mafinformās, tad cepšanas ilgums 20-22 min.