Ķirbju kūka ar siera kūkas krēmu

120g paniņas 

400g ķirbja biezenis

2 olas 

100g olīveļļa 

150g brūnais cukurs

250g baltais cukurs

110g sviests (istabas temp.)

400g milti

1 tēj.k. Soda

1 tēj.k. Cepamais pulveris

1 ēd.k. Kanēlis

1/4 tēj.k. Muskatrieksts

Šķipsna sāls 

 

Krēmam: 

250g sviests

200g pūdercukurs

50g kļavu sīrups

500g Krēmsiers “Rasa”

1 vaniļas pāksts

Sāc ar ķirbja izcepšanu. Pēc tam to atdzesē un sablendē. 

Krāsni sakarsē 175 grādus karstu. 

Lai pagatavotu kūku, 2x24cm kūku formas noklāj ar cepamo papīru, bet maliņas ietauko ar sviestu. 

Bļodā iesijā miltus kopā ar sodu, cepamo pulveri, kanēli, muskatriekstu un sāli. 

Atsevišķā lielā traukā liec sviestu kopā ar cukuriem un eļļu. Saputo līdz izveidojas krēmīga masa. Pievieno olas, paniņas un ķirbja biezeni - iemaisi. 

Beigās pievieno sausās sastāvdaļas un rūpīgi iecilā. 

Mīklu lej sagatavotajās formās un cep krāsnī 35-45 min. Pēc cepšanas atdzesē. 

Lai pagatavotu krēmu, bļodā saputo istabas temperatūras sviestu kopā ar izsijātu pūdercukuru, kļavu sīrupu un sēkliņām no vaniļas pāksts. Puto minūtes 5, līdz krēms ir kļuvis viendabîgs. Pēc tam pievieno krēmsieru un turpini putot, līdz izzuduši visi kunkuļi. 

Atdzisušos biskvītus sagriez divās daļās. Pirmo kārtu liec uz kūku pamatnes vai šķīvja. Smērē virsū 1/4 krēma un izlīdzini, pa virsu nākamo biskvīta kārtu un tā turpini līdz viss sasmērēts. Dekorē ar apceptām ķirbja sēklām un karamelēm.