400 g „Hercogs“ konditorijas milti 1 ēd.kar. malts ingvers šķipsna sāls ½ tēj.k. cepamais pulveris 1 ½ tēj.k. kanēlis šķipsna muskatrieksts sēkliņas no 1 vaniļas pāksts 100g sviests (istabas temp.) 100g brūnais cukurs 200g medus 1 liela ola |
Krāsni sakarsē 190 grādus karstu. Lielā bļodā puto sviestu kopā ar cukuru, medu, olu un vaniļas sēkliņām. Pievieno miltus, garšvielas un lēni sajauc ar medus masu. Kad sastāvdaļas iemaisījušās bļodas saturu samīca ar rokām līdz izveidojas viendabīga mīkla. Ja šķiet, ka tā ir par sausu var pievienot tējkaroti ūdens. Mīkliņu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī atdzesēties uz vismaz 1 stundu vai vēlams uz nakti. Pēc atdzesēšanas izrullē. Ne plānāku kā 5 mm. Izspied apaļas formiņas. Cep sakarsētā krāsnī 190 grādos 8-10 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē.
Ja vēlies tos izdekorēt kā Rūdolfus, tev būs nepieciešamas sarkanas konfektes, sāļie krekeri „pretzel“ un izkausēta tumšā šokolāde. Ar izkausētu šokolādi pielipini radziņus, degunu un iezīmē actiņas. |