Protams, ka versijas "kā labāk pagatavot šos cepumus" ir miljoniem. Atškirās cukuru pievienošana, citi izmanto tikai cepamo pulveri vai sodu, sviestu var pievienot aukstu vai siltu vai izkausētu utt.
Šī ir mana versija par populārajiem cepumiem un tā ir mega laba. Pagatavoto mīklu droši var sasaldēt, gan lielā gabalā gan sadalītu jau cepumos. Uzglabāt ledusskapī to var līdz 1 nedēļai, bet saldētavā var turēt par 1/2 gadu.
110 g sviests (istabas temp.) 100g gaiši brūnais Muscavado cukurs 100g baltais cukurs 1 olas 200g milti šķipsna sāls ½ tējk. cep.pulveris ¼ tējk. soda 150 g šokolādes gabaliņi |
Krāsni sakarsē 185 grādus karstu. Cepamo pannu noklāj ar cepamo papīru. Lielā bļodā sviestu puto kopā ar abiem cukuriem līdz tas kļuvis gaišs un pufīgs. Pievieno olu un turpini putot. Atsevišķā traukā iesijā miltus un sajauc kopā ar sodu, cepamo pulveri un sāli. Šokolādi sasmalcini mazos gabaliņos un pievieno miltu maisijumām. Pie olu masas liec klāt sauso maisijumu un labi samīci visu kopā. Sadali mīklu 12-16 vienādās daļās. Pikucīšus liec uz pannas ar ļoti lielām atstarpēm (cepumi izplūdīs). Liec krāsnī un cep 12-15 minūtes. Pēc cepšanas nedaudz atdzesē. Ēd kopā ar glāzi piena.
|
Laura
15.12.2019 13:37
Labdien vēlreiz! Vai var izmantot tumšo “Muscavado” cukuru? “Rimi” tas gaišais ir izpirkts. Cenu zīmes vien palikušas.:)))
Atbildēt