Es nezinu nevienu, kuram negaršotu Frī kartupeļi. Mūsu ģimenē tie ir īpašā cieņā. Loģiski, ka karaliski tos būtu cept pīļu taukos, tomēr ikdienai tas ir par šerpu.

Šī recepte ir pilnīgi nekaitīgiem dārzeņu gabaliņiem, ceptiem krāsnī. Tomēr, ja tos pagatavo pareizi, tad garša neatpaliek no fritētajiem. 

Sastāvdaļas:

1 saldais kartupelis

1 tēj.k. kukurūzas ciete

sāls/ pipari/ garšvielas pēc izvēles.

Šīs "friškas" var pagatavot ļoti vienkārši. Saldo kartupeli nomizo un sagriez stabiņos. Mēģini ieturēt vienādu biezumu, lai kartupeļi vielaicīgi izceptos. Kartupeļu salmiņus ber bļodā un pārlej ar aukstu ūdeni, lai no kartupeļiem izbēgtu liekā ciete. Es šo bļodu ieliku ledusskapī uz nakti. Pēc nopeldēšanās bļodā (nākamajā dienā vai pēc 1h), kartupeļus nosusini ļoti rūpīgi.

Lielā bļodā samaisi kukurūzas cieti, mazliet piparus, es pievienoju ķiploku pulveri un saldās paprikas pulveri. Garšvielu izvēle ir ļoti individuāla. kas viss labāk garšo, to var pievienot. Galvenais šeit atcerēties, ka sālie pievienot  NE-VA-JAG. To pievienosi pašās beigās. 

Garšvielu maisijumā ieber saldā kartupeļa gabaliņus un rūpīgi apviļā. Pēc tam tos pārlej ar olīveļļu (vismaz 2-3 ēd.k.) un ber uz cepamā papīra. 

Krāsni sakarsē 200 grādus karstu. Frī cep sakarsētā krāsnī 20-25 minūtes. 

Kamēr cepās kartupeļi, tikmēr pagatavo mērci.

Mērcei:

150g grieķu vai turku jogurts

1/2 svaigais gurķis

Gurķi nomizo un sarīvē uz rupjās rīves. Samaisi kopā ar jogurtu. Pēc garšas pievieno sāli. 

Frī kartupeļi jāpasniedz nekavējoties. Jo auksti tie vais nav tik garšīgi!