Tiramisu ir deserts kuru es pašpasludinu par gardāko desertu uz zemeslodes. Nu nopietni - pareizi pagatavots, tas garšo vienkārši fenomenāli. Galvenais - labas sastāvdaļas un mazliet pacietības. 

Zinu, ka 100x vieglāk ir saputot krēmsieru ar cukuru, kā putot atsevišķi olas dzletenumus, tad olas baltumus, tad visu kopā utt. Bet uzticieties man, kad teikšu, ka ne jau velti kāds Itālis šīs sastāvdaļas salika kopā tieši tādā secībā. Lai iegūtu dievišķīgu un gaisīgu un desertu. 

Šo rakstot, mutē burtiski saskrien siekalas un ja nebūtu komendantstunda, tad es tecētu uz veikalu pakaļ sastāvdaļām. 

Tomēr tiramisu vaig dot laiku. To pagatavot būtu vēlams vismaz 12h pirms pasniegšanas, lai tas paspēj iegūt savu pilnīgo garšu. 

Ķeraties klāt un lai garšīgi!

Tiramisu

500g mascarpone

1 vaniļas pāksts

5 olas

100g  cukurs

1 -2 ēd.kar. kakao

300g stipra kafija

150g  sarīvēta šokolāde

200g dāmu pirkstiņi (plus mīnuss viens iepakojums, tas atkarīgs no trauka izmēra)

Aptuveni 20x20 cm stikla trauku nober ar sarīvētu šokolādi. šokolādi es beru, galvenokārt, lai tiramisu skaisti izceltu no trauka, bet tā dod ari foršu garšas dimensiju.

Sagatavo kafiju – uzvāri un atdzesē. Pievieno kafijai 1 ēd.k. kakao un iemaisi to.

Bļodā  puto  olas dzeltenumus kopā ar cukuru. Puto līdz masa kļuvusi gaiša, krēmīga un cukurs izkusis. Atsevišķā bļodiņā puto olas baltumus līdz tie dubultojušies apjomā.

Trešajā traukā liec mascaproni kopā ar sēkliņām no vaniļas pāksts. Samaisi. Visus trauku saturu samaisi vienā lielākā bļodā.  

Traukā kārto pirmajā kārtā kafijā mērcētus cepumus, pa virsu smērē krēmu un pārber ar šokolādi. Pa virsu atkal kārto kafijā mērcētus cepumus, smērē atlikušo krēmu un pārber ar atlikušo šokolādi vai kakao.