Lai gan “pliko makaronu” fenomens ir jauks, ir jāēd arī dārzeņi. Vismaz Hannai sautējumu veidā tos iekšā dabūt nevaru. Tad nu meklēju alternatīvas. Mēģināju zupas - neder. Apnika tērēt laiku šmorējot. Turklāt man ir tendence piededzināt ēdienu. Tad nu slēdzu iekšā savu labo draudzeni krāsni. Cepamajā traukā liku dārzeņus, sacepu krāsnī un pēc tam sablendēju ar parmezānu. Ja mazajam cilvēkam galīgi slikts noskaņojums uz ēšanu, pielieku arī saldo krējumu (var izmantot arī augu krējumus). 

Visspopulārākā versija mūsmājās ir paprikas -tomātu mērce

1 paprika

1 sīpols

1 sauja ķiršu tomātu 

Parmezāns un/vai sviests pēc garšas

*var pievienot arī selerijas kātu, puravu, ķiploku, zaļumu. Tiešām -vaļa fantāzijai

Papriku iztīru un sagriežu lielos gabalos, pielieku vienu sīpolu arī sagrieztu lielos gabalos un tomātus. Visu aplaistu mazliet ar olīveļļu un lieku cepties krāsnī 180 grādos uz aptuveni 1h. Pēc tam sablenderēju un pielieku pie  izvārītiem makaroniem. Pa virsu mazliet parmezāns un/vai sviests mazais laimīgs. Ātri un gardi. 

Lieko porciju lieku saldētavā nebaltām dienām. Un vispār garšo arī lielajiem :)

Tik pat garda versija sanāk arī pievienojot apceptu malto gaļu. To var gan blendēt, gan vienkārši pievienot mērcei. 

No dārzeņu kombinācijām lieliski strādā arī ķirbis + sīpols + pie makaroniem pievienoju konservētu kukurūzu. To Hannai ļoti patīk knibināt un ēst ar pirkstiem.