Cepumi ar šokolādes gabaliņiem

Sastāvdaļas

110g sviests (istabas temperatūrā)
200g brūnais vai tumši brūnais cukurs
1 ola
180g milti
1 šķipsna sāls
1½tējk cepamais pulveris
100-200g šokolādes gabaliņi (atkarībā no velmes pēc šokolādes)

Kas Jādara

Krāsni sakarsē 190 C. Bļodā saputo kopā sviestu un cukuru. Ja ir tāda iespēja, var izmantot virtuves kombainu. Pievieno olu un iemaisa.

Atsevišķā bļodā samaisa miltus, sāli, cepamo pulveri. Tos pievieno sviesta masai un samaisa kopā. Mīklai jābūt diezgan stingrai. Ja nepieciešams, to var samīcīt ar rokām, lai sastāvdaļas labāk sajaucas. Beigās iemīca arī šokolādes gabaliņus. Mīklu sadala 8-12 vienādās bumbiņās (atkarībā no lieluma kādā vēlas cepmus).

Cepamo pannu noklāj ar cepamo papīru vai silikona paklājiņu un liek virsū mīklas bumbiņas, tad tās nedaudz saplacina ar pirkstiem.

Cepumus cep krāsnī 10-12 (maksimums) minūtes. Pēc izņemšanas no krāsns ļauj tiem atdzist.

Ja ir vēlēšanās pēc vēl šokolādīgākiem cepumiem, tad miltus pievieno 160g un papildus kakao 30g.