Šokolādes banānmaize

4 banāni (vēlams mazliet samīcīti)

120g sviests

150g brūnais cukurs

1 ola

1 tēj.k. soda

130g milti

120g  + 50g šokolāde

50g paniņas

30g kakao

Krāsni sakarsē 180 grādus karstu. Garenu maizes cepam formu noklāj ar cepamo papīru. Prtoams, ka varizmantot ari apaļu cepamo formu, tomēr maizes formā cepta banānmaize ir kompaktāka un gardāka. 

Katliņā uz pavisam mazas uguns izkausē sviestu kopā ar  120g šokolādi, samaisi un mazliet atdzesē. Savukārt 50g šokolādi sakapā smalkos gabaliņos un ber lielā bļodā. Pievieno miltus, cukuru, sodu un kakao. Visu samaisi. Atsevišķā traukā samaisi olu kopā ar paniņām un izkusušās šokolādes masu.

Banānus ar dakšiņu saspaida biezenī un pievieno šķidrajām sastāvdaļām. Abu trauku saturu savieno un rūpīgi samaisi. Gatavo mīklu lej sagatavotajā formā un liec krāsnī. Cep 30-35 minūtes vai kamēr banānmaize izcepusies stingra. Pēc cepšanas mazliet atdzesē un pasniedz.