Rudzu- biešu kūka ar medus krēmu
Sastāvdaļas
Biskvītiem:
120g ella
100g paniņas
4 olas
300g svaigas bietes
150g rudzu milti
200g baltie milti
1 ēd.k. Kanēlis
Šķipsna muskatrieksts
12g cepamais pulveris
250g gaišais Muskavado cukurs
Krēmam:
360g krēmsiers Rasa
1 ēd.k. Medus
100g pūdercukurs
200g saldais krējums
Recepte
Lai pagatavotu biskvītu, bļodā puto olas kopā ar cukuru, līdz izveidojusies gaiša un krēmīga masa (aptuveni 3-4 minūtes). Atsevišķā traukā samaisi paniņas kopā ar eļļu.
Bļodā, pie olām iesijā miltus, cepamo pulveri, muskatriekstu, kanēli. Pievieno arī šķidrās sastāvdaļas un visu samaisi kopā.
Kā beidzamo sastāvdaļu pievieno smalki sarīvētas bietes un iemaisi tās.
Mīklu lej divās 20cm (vai vienā 24cm) formās, kas noklātas ar cepamo papīru. Cep krāsnī 180 grādos 30-35 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē.
Tikmēr pagatavo krēmu - bļodā samaisi krēmsieru ar medu un pūdercukuru. Kad masa ir kļuvusi viendabīga, pievieno saldo krējumu un puto līdz krēms kļuvis stingrs. Tikai nepārputo!
Katru biskvītu griez uz pusēm. Starp tiem smērē krēmu. Un atlikušo krēmu smērē apkārt kūkai. Dekorēšanai es izvēlējos Halvu un zelta bumbiņas, lai šoreiz kūka mazliet atšķirtos.
Visas tiesības aizsargātas ©2025 Anna Panna