Mafini mazuļiem (bez cukura)

Augļus biezeņiem mēdzu glabāt saldētavā. Piemēram, ja banāns kļūst pārlieku mīksts, es to sagriežu un sasaldēju. Kad nepieciešams to izmantot, atkausēju un salbendēju. Tāpat arī ar vārītu ābolu. Ja galīgi citu versiju nav, tad var izmantot arī veikalā nopērkamos bērnu biezenīšus - ābolu - plūmju u.c.

Ja tomēr gribas mafinus mazliet dabīgi pasaldināt, tad vari pievienot kādu labu žāvētu plūmi vai Medjol dateles. Kā arī citas piedevas lieliski piestāvēs - auzu pārslas, riekstiņi, citi žāvēti augļi.

Vēl brīnišķīga opcija ir pagatavot šos mafinu kā sāļo uzkodu. Augļu biezeni aizvieto ar dārzeņu biezeni (piemēram ķibja) un pievieno mazliet rīvētu sieru vai smalki sagrieztus ceptas vistas gabaliņus. Iespējas un garšas ir nereāli daudz.
viegla

Sastāvdaļas

1 1/2 tēj.k. Cepamais pulveris
160g milti
250g augļu biezenis (izmantoju banānu)
2 olas
80g izkausēts sviests vai neitrāla olīveļļa
Ogas

Recepte

Bļodā iesijā miltus kopā ar cepamo pulveri. Atsevišķā traukā sajauc augļu biezeni ar olām un sviestu/eļļu. Pievieno miltu maisījumam un samaisi. Pildi cepamajos papīrīšos un pa virsu liec aveni vai melleni vai citus augļus pēc izvēles. Cep krāsnī 180 grādos 18-22 minūtes.
epasts instagram facebook

Visas tiesības aizsargātas ©2025 Anna Panna