Lieliskākā Banānmaize

Banānamize mūsmājās tiek gatavota vismaz 1 reizi nedēļā. Šī recepte ir lieliska un mega ātra. To var pagatavot kopā ar bērniem, vai kopā ar draugiem.

Banānus vēlams izmantot labi nogatavojušos. Tos kurus parasti neviens vairs negrib ēst, jo tie ir saspaidījušies un melni. Tie bus paši labumiņi šai receptei. Var izmantot arī saldētus, tikai tie pirms izmantošansas jāatlaidina.
viegla

Sastāvdaļas

300g banānu
220g miltu
100g cukura
1 ola
80g paniņas, jogurts
130g izkausēta sviesta vai eļļas
2 tēj.k. Cepamā pulvera
Šķipsna sāls

Ja ir tad papildus vari pievienot:
- 50g šokolādi
- 1/4 tējk. Karadamonu
- 1/2 tej.k. Kanēli
- zemesriekstu sviestu
- riekstus

Recepte

Pagatavošana pavisam vienkārsas. Vienā bļodā savieno sausās sastāvdaļas, otrā - slapjās. Beigās pievieno saspaidītu banānu pļurē un visu vēlreiz samaisa.

Mīklu lej cepamajā formā. Man patīk cept garenajā maizes formā, bet tas nav akmenī iekalts. Pēc nepieciešamības izmanto cepamo papīru.

Cepam krāsnī 180 grādos, kādas 30-35 minūtes.

Var cept arī mafinformās, tad cepšanas ilgums 20-22 min.
epasts instagram facebook

Visas tiesības aizsargātas ©2025 Anna Panna