Sastāvdaļas
4 banāni (vēlams mazliet samīcīti)
120g sviests
150g brūnais cukurs
1 ola
1 tēj.k. soda
130g milti
120g + 50g šokolāde
50g paniņas
30g kakao
Recepte
Krāsni sakarsē 180 grādus karstu. Garenu maizes cepam formu noklāj ar cepamo papīru. Prtoams, ka varizmantot ari apaļu cepamo formu, tomēr maizes formā cepta banānmaize ir kompaktāka un gardāka.
Katliņā uz pavisam mazas uguns izkausē sviestu kopā ar 120g šokolādi, samaisi un mazliet atdzesē. Savukārt 50g šokolādi sakapā smalkos gabaliņos un ber lielā bļodā. Pievieno miltus, cukuru, sodu un kakao. Visu samaisi. Atsevišķā traukā samaisi olu kopā ar paniņām un izkusušās šokolādes masu.
Banānus ar dakšiņu saspaida biezenī un pievieno šķidrajām sastāvdaļām. Abu trauku saturu savieno un rūpīgi samaisi. Gatavo mīklu lej sagatavotajā formā un liec krāsnī. Cep 30-35 minūtes vai kamēr banānmaize izcepusies stingra. Pēc cepšanas mazliet atdzesē un pasniedz.
Visas tiesības aizsargātas ©2025 Anna Panna