Ziemassvētku garšvielu kapkeiki

Sastāvdaļas

120g sviests (istabas temp.)
300g cukurs
50 g medus
½ tējk. malts ingvers
½ tējk. maltas krustnagliņas
½ tējk. muskatrieksts
1/3 tējk. kardamons
1 ēd.kar. kanēlis
1 vaniļas pāksts
300g paniņas
300g milti
12g cepamais pulveris

*veikalos sastopams ar “piparkūku garšvielu maisījums”. Visu augstāk uzstādīto garšvielu vietā droši vari izmantot to.

Krēmam
200g sviests (istabas temp.)
200g pūdercukurs
400g krēmsiers
1 vaniļas pāksts

Dekorēšanai
Sāļais popkorns + garšvielas
Vārīts kondesētais piens vai karameles mērce

Kas Jādara

Krāsni sakarsē 180 grādus karstu.

Bļodā puto sviestu kopā ar cukuru, medu, vaniļas sēkliņām un garšvielām. Pievieno olas un turpini putot līdz izveidojas viendabīga masa. Pievieno paniņas un iesijā miltus un cepamo pulveri. Puto vēl nedaudz līdz mīkla kļuvusi skaista un vijīga. Pildi to papīra formiņās un cep krāsnī 22 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē.

Lai pagatavotu krēmu, liec bļodā visas sastāvdaļas – sviestu, krēmsieru, pūdercukuru un sēkliņas no vaniļas pāksts
Puto (vidējā ātrumā) visu līdz masa kļuvusi viendabīga un krēmīga (aptuveni 5min) Krēmu liec konditorijas maisiņā un dekorē kūciņas. ar popkornu un karameli.

*Lai sagatavotu popkornu, seko norādījumiem un iepakojuma vai iegādājies jau gatavu.