Zemesriekstu batoniņi

Ļoti viegli un ātri pagatavojamas, ļoti garšīgas un ļoti satīgas tāfelītes. Sāļais zemesriekstu sviests garšo lieliski kopā ar šokolādi!

Sastāvdaļas

Riekstu sviesta kārta
120g sviests
100g baltā šokolāde
150g zemesriekstu sviests
150g šokolādes cepumi, piem. 'Selga'

Šokolādes krēms
200g tumšā vai piena šokolāde
150g saldais krējums
50g sviests

Kas Jādara

Ūdens peldē izkausē sviestu un balto šokolādi. Tikmēr cepumus salauž mazākos gabaliņos. Sagatavo formu. Tajā ieklāj cepamo papīru vai folliju. Izkausētajā masā iejauc riekstu sviestu un cepumus. Masu lej formā un liek ledusskapī sastingt uz 30 minūtēm.

Saldo krējumu lej katliņā un vāra. Kad tas sāk burbuļot gar malām un ir gandrīz uzvārījies, to noņem no uguns. Šokolādi, salauztu mazos gabaliņos, un sviestu liek klāt katliņā un atstāj uz pāris minūtēm. Pēc brīža sāk maisīt, līdz šokolāde ir vienmērīgi izkususi.

Kad riekstu kārta ir sacietējusi, tai lej virsū šokolādes kārtu un liek vēlreiz ledusskapī vēl uz 30 min.