Zefīri

Sastāvdaļas

30 g želantīns
250g ūdens
250g cukurs
2 ēd.kar. upeņu vai cits ogu sīrups
50g pūdercukurs

Kas Jādara

Nelielā bļodiņā ber želantīnu un aplej ar 1/3 ūdeni. Ļauj tam uzbriest. Katliņā aplej cukuru ar atlikušo ūdeni un sīrupu. Pievieno uzbriedušo želantīnu un sildi kamēr želantīns un cukurs ir izšķīdis, bet neļauj uzvārīties. Masu lej bļodā un puto ilgi, ilgi, kamēr šķidrums pārvērties putās un kļuvis balts. Tas var aizņemt aptuveni 10 minūtes.

Saputoto zefīru lej formā, kura ir nobārstīta ar pūdercukuru. Liec ledusskapī uz pāris stundām, viss labāk uz nakti. Kad zefīrs ir sacietējis sagriez to gabaliņos un apbārsti ar vēl pūdercukuru ja tas ir pārāk lipīgs.