Šokolādes zemeņu tējas kūkas

Nezinu kā Latvijā sauc šīs kūciņas. Iespējams, mūsu vārdnīcās nemaz nav tulkojuma vārdam ‘cupcake’ tāpēc es tās saukšu par tējas kūkām.

Vēsturiski tās aizsāka gatavot Anglijā. Kad dāmām lielās un smagās kūkas palika par lielu tika izgudrotas tējas kūkas. Tās pat cepa tējas krūzītēs, jo tik mazas formiņas nevienam nebija. Tagad šīs kūciņas ir iekarojušas cilvēku sirdis visā pasaulē un ir neatņemama konditoriju prece.

Tās ir ļoti vienkārši un ātri pagatavot mājās.

Sastāvdaļas

Pildījums
120g šokolāde (kakao vismaz 60%)
5ēd.k saldā krējuma
12 avenes vai mazas zemenes

Kūkas mīkla (12gab.)
60g sviests
1 ola
100g brūnais cukurs
30g kakao
120g verdošs ūdens
90g milti
1tējk cepamais pulveris
1 vaniļas pāksts

Krēms
120g sviests
120g cukurs
120g tumšā šokolāde (izkausēta)

Kas Jādara

Šokolādi kopā ar saldo krējumu izkausē ūdens peldē un ļauj atdzist. Kad masa ir palikusi stīva, to saveļ 12 bumbiņās pa vidu ierullējot nelielu zemeni vai aveni. Tai jābūt trifeles lielumā. Bumbiņu apviļā kakao pulverī un liek saldētavā.

Ūdeni sajauc ar kakao. Sviestu kuļ kopā ar cukuru kamēr tas ir gaišāks. Pievieno olu un turpina kult. Kad mīkla ir viendabīga pievieno miltus, cepamo pulveri un kakao. Maisa ar lāpstiņu kamēr visas sastāvdaļas ir savienojušās. Mīklu pilda muffinu formiņās kas iesmērētas ar sviestu vai var izmantot papīra formiņas. Tās piepilda nedaudz vairāk kā ½. No saldētavas var izņemt šokolādes bumbiņas. Tās liek katrā formiņā un ar karotes palīdzību pārklāj pāri atlikušo mīklu. Cep 190 grādos pēc C, 22 minūtes. Kūciņas ir gatavas, kad tajās iedurot zobu bakstāmo, izvelkot ārā tas ir tīrs.

Sviestu kuļ ar mikseri kopā ar cukuru, kamēr tas paliek zīdains un gaišs. Lēnām lej klāt šokolādi. Krēmu kuļ kamēr viss ir sajaucies. To liek konditorejas maisiņā ar zvaignītes uzgali vai arī uz kūciņām to var uzklāt ar sviesta nazīti.

Atdzesētām kūciņām virsū spiež vai smērē krēmu un dekorē ar šokolādes skaidiņām vai ogām.