Šokolādes bezē

Sastāvdaļas

3 olas baltumi
175g cukurs +1 tēj.k. vaniļas cukurs
50g tumšā šokolāde

Kas Jādara

Krāsni sakarsē 150 grādus karstu.

Lielā bļodā puto olas baltumus. Kad tie sāk iegūt apjomu, pamazām pievieno cukuru. Puto līdz olas baltumi ir kļuvuši perfekti, spīdīgi, gludi un cukurs pavisam izkusis.

Mazā trauciņā, uz karstiem ūdens tvaikiem, izkausē šokolādi. Pievieno to saputotajiem olu baltumiem nekārtīgi iemaisot tā, lai vēl saglabājas redzamas līnijas.

Uz cepamās pannas klāj cepamo papīru. Tam virsū liec lielas pikas ar olbaltumu (aptuveni vienāda izmēra).Liec krāsnī un pazemini temperatūru uz 100 grādiem. Cep 1 -1,20h.