Siera kūkas trifeles

Sastāvdaļas

300g cepumi
1 ēdamkarote medus
1 ēdamkarote sviests
150g krēmsiers
1 tējkarote piparkūku garšviela vai kanēlis
200g baltā šokolāde

Kas Jādara

Virtuves kombainā vai ar mīklas rulli sadrupina cepumus līdz smalkai konsistencei.

Bļodā ber samīcītos cepumus, pievieno medu sviestu, krēmsieru un garšvielas. Samīci visu kopā. Izveido viendāda lieluma apaļas bumbiņas. Ja izmanto svarus – aptuveni 20g katra. Sakārto tās uz šķīvīša lai nesaskarās un liec ledusskapī uz 30 min atdzesēties.

Tikmēr, uz karstā ūdens tvaikiem, izkausē balto šokolādi. Kad trifeles atdzisušas mērc tās šokolādē un dekorē ar cukura dražejām vai kokosriekstu skaidiņām.