Siera kūka ar karameli

Gardākā siera kūka pasaulē! Tā ir sātīga, salda un lieliska.

Sastāvdaļas

300g mīļāko cepumu
80g sviesta

500g krēmsiers
140g cukurs
8g kukurūzas ciete
175g skābais krējums
3gab olas
1 laima sula un miziņa
sēkliņas no 1 vaniļas pāksts

200g cukurs
3 ēd. k. ūdens
240g saldais krējums

Kas Jādara

Izkausē sviestu un sajauc ar sadrumstalotiem cepumiem. Kūkas formas (24 vai 26cm dieametrā) apakšu noklāj ar cepamo papīru. Liek cepumu masu, izlīdzina. Pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz 30 min. Saputo sieru, kamēr tas ir krēmīgs un viendabīgs. Pievieno cukuru, kukurūzas miltus un vaniļas pāksti. Iemaisa skābo krējumu. Masā iekuļ olas, pēc tam pievieno laima sulu un miziņu.

Cep krāsnī 150 C apmēram 1 h. Kūkas formu no apakšas ietin follijā, augšu atstājot vaļā tad to liek cepamajā pannā, ko piepilda ar ūdeni. Tam jābūt vismaz 2cm augstumā. Ja cepšanas gaitā ūdens iztvaiko, to uzpilda vēl. Siera kūka ir gatava, kad pakustinot tā viducī ir vēl mīksta (tā kā smieklīga želeja).

Tikmēr pagatavo karameli.

Ūdeni un cukuru liek pannā, karsē, ik pa brīdim apmaisa, kamēr iegūst brūnu, karamelīgu nokrāsu. Jāuzmanās, jo kad cukurs iegūst brūnu nokrāsu piededzināt to var ļoti ātri. Pielej saldo krējumu, izslēdz uguni. Maisa intensīvi kamēr mērce ir viendabīga. To liek bļodiņā un ļauj, lai atdzist.

Kad pati siera kūka ir izcepta to atstāj atdzesēties (1-2 h). To izņem no formas un pārklāj ar atdzisušo karameli.