Makarūns pildījums

Daudzi uzskata, ka macarons vissīstākais pildījums ir sviesta krēms. Citi saka – ievārījumi un šokolādes ganaš (šokolādes un saldā krējuma krēms). Tik daudz ir recepšu un variantu.

Es iesaku neklausīties šajās muļķībās un gatavot no sirds to ko vēlas un pieldīt kaut vai ar putukrējumu.

Tomēr, lai iedvesmotu Jūs, pievienoju dažas receptes.

Sastāvdaļas

Citrusaugļu olu krēms (curd)
60g sviests
3 olas dzeltenumi
60g cukurs
100ml citrusaugļu sula
1tējk citrusaugļu miza
1 šķipsna sāls

Šokolādes krēms (chocolate ganache)
200g tumšā vai piena šokolāde
150g saldais krējums
50g sviests

Vārītais krēms (šokolādes vai vaniļas)
250ml piens
3 olu dzeltenumi
1ēd.k kakao vai pūdercukurs
1 vaniļas pāksts
50g cukurs
20g kukurūzas ciete
30g sviests

Baltās šokolādes krēms
100g baltā šokolāde
100g saldais krējums

Sviesta krēms
100g sviests (istabas temperatūrā)
250g pūdercukurs
50g ievārījums vai ogu biezenis (sablenderētas svaigas ogas)

Krēmsiera pildījums
100g mascarpone vai cits krēmsiers
100g saldais krējums
50g pūdercukurs

Kas Jādara

Citrusaugļu olu krēms (curd)
Sviestu, laima sulu un miziņu, cukuru un škipsnu sāls liek katliņā silda, līdz sviests ir izkusis, škidrumu uzvāra līdz pirmajam burbulim, tad, intensīvi maisot, liek klāt olas (pa vienai) . Maisa līdz masa ir viendabīga un paliek biezāka (5-10 min). Pēc tam lej bļodiņā, lai atdziest.

Šokolādes krēms (chocolate ganache)
Saldo krējumu lej katliņā un vāra. Kad tas sāk burbuļot gar malām un ir gandrīz uzvārījies, to noņem no uguns. Šokolādi, salauztu mazos gabaliņos, un sviestu liek klāt katliņā un atstāj uz pāris minūtēm. Pēc brīža sāk maisīt, līdz šokolāde ir vienmērīgi izkususi.

Vārītais krēms (šokolādes vai vaniļas)
Pienu lej katlā un pieber kakao (vai pūdercukuru un atvērtu vaniļas pāksti, vaniļas krēmam), uzvāra līdz pirmajam burbulītim. Tikmēr lielā bļodā, olu dzeltenumus, cukuru un kukurūzas cieti,ar putojamo slotiņu kārtīgi samaisa.

Kad piens uzmetis pirmos burbuļus, to ļoti lēnām lej klāt olu masai, paralēli kārtīgi maisot. Ja pielej visu uzreiz, tad vienīgais kas iznāk ir omlete.

Masu lej atpakaļ katliņā un liek uz nelielas uguntiņas vārīties, atkal līdz pirmajam burbulim. Visu laiku maisot to karsē līdz tas paliek biezāks un biezāks, tad slēdz uguni nost. Maisīšana ļauj izvairīties no nepatīkamiem kunkuļiem krēmā. Uzmanīgi, lai nepiedeg. Krēmam ļauj nedaudz atdzist. Pievieno sviestu un to kārtīgi maisa ar putojamo slotiņu (apm. 5min). Tas padarīs krēmu zīdainu.

Visu beidzot liek bļodiņā un ledusskapī iekšā, kamēr atdzisis.

Baltās šokolādes krēms
Balto šokolāde izkausē ūdens peldē. Ļauj tai nedaudz atdzist. Tikmēr saputo saldo krējumu. Tajā iemaisa izkausēto šokolādi.

Pati neesmu sviesta krēma cienītāja, taču mazās devas tas ir tīri gards.

Sviesta krēms
Sviestu puto kopā ar ar cukuru, līdz tajā vairs nav sagaršojami cukura graudiņi. Pēc tam var pievienot ievārījumu.

Šeit var veidot variācijas. Ja sviesta krēms garšo, tad pievienot var visu – vaniļu, kausētu šokolādi, kakao, šķīstošo kafiju (2 tējk. šķīstošas kafijas ieber 50g saldā krējuma un ļauj tai izšķīst, pēc tam pievieno krēmam), utt.

Krēmsiera pildījums
Krēmsieru samaisa ar pūdercukuru un pamazām iemaisa arī saldo krējumu, izmantojot putojamo slotņu.

Var pievienot ogas, kakao, vaniļu, citrusaguļu sulu un miziņu utt.

Šis pildījums ir mans vismīļākais, jo tas nav tik salds un to var ļoti ātri pagatavot.

Viss ir atkarīgs no tā kādu garšu vēlaties piesķirt cepumiem.

Ļoti iecienīts macaronu pildījums ir dulce de leche jeb vārīts kondensētais piens. Pieļauju, ka to katrā mājā māk pagatavot.

Ja vēlaties pievienot krāsas saviem macaroniem, tad iesaku iegādāties pulverkrāsas. Šķidrās krāsas satur skābi, līdz ar to izjauc mīklas struktūru.

Nesen ievēroju, ka veikalā Gastranome ir nopērkamas 100% dabīgās krāsvielas. Ari Gemosā ir dabīgās krāsas kuras nekaitēs jūsu organismam. Tas cik pievienot attiecīgo krāsvielu ir norādīts uz katras krāsas iepakojuma.

Lai izdodas!