Makarūns

Sastāvdaļas

55g olas baltums
70g mandeļu milti vai samaltas mandeles
60g pūdercukurs
55g cukurs

Baltās šokolādes krēms
100g krēmsiers
100g baltā šokolāde

Kas Jādara

Olas baltumus atdala no dzeltenumiem . Tos liek noslēgtā trauciņā un uzglabā ledusskapī. Pieredze rāda, ka atdalītos baltumus ir vērts atstāt ledusskapī uz diennakti. Pirms lietošanas tos vismaz pāris stundas atstāj istabas temperatūrā.

Mandeļu miltus un pūdercukuru izsijā. Citā bļodā kuļ olas baltumus. Kad tie jau kļuvuši gaisīgi sāk pievienot cukuru. Olbaltumu puto līdz tas kļūst viendabīgs un spīdīgs. Un cukurs absolūti pazudis. Pievieno krāsu un puto vēl 2 min. Pievieno izsijātās sastāvdaļas. Tagad seko viss svarīgākā daļa – maisīšana. Vislabāk izmantot silikona lāpstiņu. Maisa no malām uz vidu. Kad sastāvadaļas apmēram sajaukušās, jākļūst uzmanīgam. Masa nedrīkst kļūt pārāk šķidra. To var pārbaudīt izceļot lāpstiņu no masas un pagaidot, kamēr mīkliņa iekrīt bļodā. Ja tā izlīdzinās, tā noteikti ir gatava. Masai jābūt nedaudz plūstošai, bet ne tekošai.

Gatavo macaronu maisījumu liek konditorejas maisiņā ar apaļu uzgalīti. Uz pannas, kura ir noklāta ar cepamo papīru vai silikona paklājiņu, spiež nelielas 2-3cm diametra piciņas. Vēlams, lai tās būtu apmēram vienāda izmēra.
Pannu ar makaroniem atstāj nostāvēties ~3o min vai ilgāk. Ja pieskaroties tiem jūtama pārvilkusies kārtiņa pār cepumu, tad tos var likt cepties.

Cep 15 minūtes 150 grādu C temperatūrā. Pēc cepšanas atdzesē.

Pildījums
Balto šokolādi izkausē un atdzesē. Pa karotei pievieno krēmsieru un maisa ar putojamo slotiņu.

Atdzisušos macaronus pildi ar krēmu.