Banānu, zemeņu un šokolādes mafini

Kādu dienu ar Māru runājām par garšām un saldumiem (kā jau parasti) un sapratām, ka šis salikums ir perfekts.

Satriecošākā kombinācija – Latvijas saldās zemenes (var būt arī saldētas), banāni un piena šokolāde. Ideāli!

Sastāvdaļas

200g milti
120g brūnais cukurs
1 ola
125 kefīrs vai paniņas
70g eļļa
1 šķipsniņa sāls
1½tējk cepamais pulveris
1 banāns
12 nelielas zemenes
100g šokolāde sakapāta vai sarīvēta

Kas Jādara

Vienā bļodā ielej kefīru, eļļu, citrona sulu un olu, otrā – cukuru, sāli, cepamo pulveri un miltus. Produktus abās bļodās rūpīgi samaisa. Pēc tam abu bļodu sastāvdaļas sajauc kopā. Maisa pēc iespējas mazāk, tikai līdz brīdim, kad sastāvdaļas ir apmēram sajaukušās. Pievieno sagriestu banānu un šokolādi. Iemaisa un pilda mafinu formiņās. Katrā piepildītajā formiņā liek vienu zemeni vai pus’zemeni.

Krāsni sakarsē līdz 200 grādiem. Mafinus cep 15-20 minūtes.